Noua aplicatie de mesagerie mobila se numeste WhatsApp Business si vine cu functii noi, dedicate posesorilor de afaceri mici si mijlocii (IMM). Initial aplicatia a fost disponibila doar in anumite tari, Romania neafandu-se pe lista, in prezent insa majoritatea tarilor din Europa si nu numai au acces la aplicatie.

Aplicatia dedicata mediul de business, poate fi descarcata gratuit din Google Play de pe sistemul de operare Android si din App Store pentru cei cu sistem de operare IOS. Insa acesta este doar inceputul, detinatorii WhatsApp Business au anuntat ca aplicatia va fi lansa la nivel mondial in curand.

Potrivit dezvoltatorilor, noua aplicatie le ofera antreprenorilor cu afaceri mici posibilitatea de a contacta o varietate de clienti intr-un mod mult mai usor, oferindu-le in acelasi timp utilizatorilor individuali ai aplicatiei WhatsApp posibilitatea de a identifica mai usor afacerile care ii intereseaza.

Functiile de care utilizatorii WhatsApp Business se pot bucura, sunt urmatoarele, potrivit anuntului oficial WhatsApp:

  • Profil business: Menit sa le ofere clientilor acces la informatii utile precum: descrierea companiei, adresa de e-mail, locatia fizica a magazinului sau site-ul web oficial.
  • Mijloace de comunicare prin mesaje scrise: Vor micsora considerabil timpului de reactie – companiile vor putea oferi raspunsuri rapide la intrebarile primite in mod frecvent de la clienti. De asemena, antreprenorii vor putea seta mesaje de intampinare prin care sa prezinte compania clientilor precum si mesaje offline – mesaje care au scopul de a informa clientii cu privire la disponibilitatea companiei.
  • Statistici privind mesaje: Antreprenorii vor avea acces la date simple privid activitatea lor pe WhatsApp Business, precum numarul mesajelor trimise sau primite prin intermediul aplicatiei.
  • WhatsApp Web: Posibilitatea de a accesa plaforma de WhatsApp Business de pe dispozitivele tip desktop.
  • Tipul de cont: Utilizatorii vor fi informati ca poarta o conversatie cu o companie deoarece acest lucru va fi evidentiat prin eticheta de business a contului. In timp, companii isi vor confirma contul prin utilizarea unui numar de telefon care corespune numarului de telefon listat pentru business-ul respectiv.