Clientii din zilele noastre se asteapta ca si afacerile mici si mijocii sa fie accesibile online astfel incat interactiunea client – afacera sa aiba loc intr-un mod cat mai eficient.

Facebook Messenger, cunoscutul serviciu de mesagerie instant lansat in urma cu 8 ani (2011), se bucura de o popularitate in crestere, atragand anual din ce in ce mai multi utilizatori care profita de posibilitatea de a contacta direct firmele pentru a cere informatii. Conform unui sondaj comandat de Facebook, anul trecut, peste 330 de milioane de oameni au contactat pentru prima data o afacere mica pe Messenger.

Aplicatia Facebook Messenger le permite clientilor sa contacteze si sa comunice gratuit cu intreprinderi si companii din intreaga lume. Tehnologia este aceeasi ca si in cazul trimiterii unui mesaj text, doar ca pe internet, gratuit, aceasta diferenta facand Messenger-ul atat de popular si apreciat.

Potrivit rezultatelor studiului comandat de Facebook, in cazult tuturor categoriilor de varsta, mai mult de jumatate dintre utilizatori folosesc Messenger ca aplicatie preferata pentru mesagerie, iar un procent de 58% dintre cei care utilizeaza serviciul de mesagerie online afirma ca acceseaza aplicatia  zi de zi.

Deoarece preferinta oamenilor pentru comunicarea prin mesaje text a crescut semnificativ in ultimii doi ani, aceasta metoda de comunicare este in prezent cea mai utilizata.

Afacerile mici folosesc Facebook Messenger pentru a se conecta permanent cu publicul si clientii lor, pentru a creste afaceri personale si a dobandi cele mai bune rezultate.

In proportie de 63% persoanele chestionate au afirmat faptul ca, in opinia lor, schimbul de mesaje cu intreprinderile mici a crescut considerabil in ultimii doi ani, iar 67% dintre ei prevad ca in urmatorii doi ani vor putea comunica cu mai multe companii.

Avand in vedere faptul ca din ce in ce mai multi clienti imbratiseaza ideea de a comunica cu afacerile mici prin intermediul aplicatiilor de mesagerie, poate ca este timpul sa incepeti sa utilizati Facebook Messenger sau aplicatii similare care sa va permita sa abordati acest val de clienti.